top of page

Er du klar for å ta egen kraft tilbake?

Oppdatert: 19. nov. 2020

Det er april, året er 2020. Pressekonferansene og media spyr ut lydløse sirener. Gatene er tomme, vi unngår giften som har spredd seg. Butikkhyller blir tømt og egoet vårt vokser, vi frykter ingen bomber eller granater, vi er angrepet av usynlige soldater, ett ukjent virus med navnet Corona.


Det var ikke bare jeg som ble permitter vi var mange, flere selskaper sliter fremdeles.

I 2019 startet jeg i ny jobb, jeg var på god vei til å bli kjent med min nye arbeidsgiver, og rutinene var begynt å komme på plass. Jeg jobbet som avdelingsleder innen bemanning og rekruttering, jeg skulle bygge en avdeling fra scratch.

En etter en av samarbeidspartner avbestilte. Norge stengte!


37 år og arbeidsledig, jeg som for bare noen måneder siden hadde en trygg jobb i Fjordkraft!

Jeg bestemte meg for å være ærlig med meg selv, jeg startet å stille meg selv spørsmål. Jeg lyttet til meg selv, jeg rettet blikket innover. Summingen i hode avtok, og kortisolnivået sank nok betraktelig. Livet mitt var topp før min oppvåkning, men samtidig alarmerende.

"Take a deep breath»

Jeg hadde vekkerklokken på fire, i tilfelle noen trengte en vikar. Jeg svarte på tekstmeldinger og e-poster til langt på natt. Jeg satt ofte om morgenen og tok imot bestillinger halvnaken, gjerne inntullet i ett håndkle om jeg var nydusjet. Jeg løp og løp i mitt hamsterhjul, pisket meg selv og drev ett rotteres uten sidestykke.


Jeg stoppet karusellen, endelig fikk jeg puste, «take a deep breath!».

- Hvem er jeg?

- Hva vil jeg?


Jeg tok min egen kraft tilbake og ansatte meg selv, jeg startet noe nytt.

Nettkursett «Slik blir min høst & vinter» ble født og resultatet var en flying start!

Jeg skaper mitt eget liv nå, min egen arbeidsplass og jeg våger å være sårbar. Å markedsføre seg selv i sosiale medier krever styrke og våkne netter. Jeg bryr meg ikke lengre, for meg er dette et level up!

De som ikke liker meg, kjenner meg ikke og det er helt greit. Jeg vet jeg har mye å gi og derfor GUNNER jeg på.

Hadde noen spådd min fremtid, hadde jeg ikke trodd på dem. At jeg nylig er ferdig med kurset som inneholder fjorten moduler om livet, en påminnelse om å lytte til seg selv er nesten ikke til å tro.

Vi bør gå, puste og tenke saktere. Stoppe opp og nyte livet. Jeg er blitt veldig opptatt av balanse i livet og jeg ser nå at en løpetur etter en lang hektisk dag på jobb ikke alltid var det lureste, kanskje en meditasjon i skogen hadde vært en bedre ide. Ikke det at jeg løp så mye, men den dårlige samvittigheten over tiden som ikke strakk til var tilstede kontinuerlig. I dag er det jeg som styrer min tid og det har resultert i at jeg alltid har tid, det handler om prioriteringer og god planlegging.


Jeg har gitt meg selv og kursdeltagerne en gave, vi lytter til oss selv og vi finner vår egen selvrespekt.

Tør du å gå i speilet å fortelle deg selv at du er fantastisk og at du elsker deg selv? Det er healende og angstdempende, ikke vær redd deg selv. Du er fantastisk, du er du og du skal være den du er ment til å være.

Jeg er evig takknemlig for at jeg legger meg tidligere, står opp tidligere og at jeg selv skaper min egen tid. Jeg har oppdaget noe som heter soloppgang og solnedgang, solen er healende på alle måter.

Veien til å jobbe med personlig utvikling har tatt tid, men det er jeg glad for. Da jeg jobbet som personlig trener hadde jeg mest kunnskap om anatomi og treningslære. Jeg så ikke helheten, jeg så ikke at mennesket er mer kompleks.

Jeg måtte føle karrierejaget , jeg måtte selv stanse hamsterhjulet før jeg kunne undervise deg.


Vi trenger mer mosjon, men vi trenger også mer ro og balanse. Psykisk syke er langt mer viktige enn å prestere hang ups og kunne løpe maraton. Kanskje vi skal anerkjenne de som trener yoga mer...

Skape energi, balanse, fleksibilitet, styrke og indre ro. Slik oppnår du både mental og fysisk sunnhet.


Hadde jeg gått tilbake til mitt gamle liv hadde jeg grepet dagen på en ny måte, med selvrespekt og omsorg. Det er nettopp det jeg vil lære deg. Jeg vil lære deg å puste og tenke før du handler.

Jeg ønsker at du skal skape din egen tid og skape ditt eget liv. Det vil resultere til god livskvalitet, dine resulter vil blomstre. Ta et dypdykk inn i deg selv, finn din balanse og indre ro.

Er du klar for å ta egen kraft tilbake?


Ta vare på deg selv og dine, lytt til deg selv og prat fra hjertet, skap harmoni rundt deg. Ikke døm andre og heller ikke deg selv. Det er ditt valg!

Mange klemmer fra Siw-Karina Teige

Din mentor, coach, kurs- og foredrags- holder

433 visninger0 kommentarer
bottom of page